Het actieplan is een tool die getriggerd kan worden vanuit een module en die verschijnt op de homepagina van de cliënt. In een actieplan stelt de cliënt een doel en bedenkt hij/zij stappen die gezet kunnen worden op weg naar het doel. In de app kun je als cliënt gemakkelijk je voortgang bijhouden en nieuwe stappen bedenken op weg naar je doel.

Als je een actieplan wilt activeren vanuit een mobiele module, doe je dit door een trigger in te bouwen.

Waar bouw je de trigger in?

Je voegt de trigger toe aan een normale pagina.

Wanneer gaat de trigger af?

De trigger gaat af wanneer de eindgebruiker de pagina waar de trigger is geplaatst passeert.

Hoe bouw je de trigger?

Je bouwt een trigger in een paar stappen. Kijk allereerst of je de rol editor en releasemanager hebt door te klikken op je profiel. Kijk bij 'groepen' of je de rol 'editor' en 'releasemanager' hebt.  Is dit niet het geval? Benader dan eerst de beheerder van jouw CMS, zodat je de rol toegewezen kan krijgen.

Stap 1

Het bouwen van een trigger doe je in de ruwe code van je module. Om bij de ruwe code te komen, moet je in de bewerk-modus zijn. Wanneer je in deze modus bent, verwijder al je tekst in de URL na het word ‘json’. Voeg na het verwijderen van deze tekst '/edit' aan de URL toe. Zie afbeelding:

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Na het verwijderen van deze tekst, voeg je '/edit' toe aan de URL:

Stap 2

Je zit nu in de ruwe code van je module. Als je goed kijkt dan kan je de verschillende elementen van je module in de code herkennen. Scroll naar de pagina waar je de trigger wilt toevoegen. Je kunt het einde van een pagina herkennen door de tekst "type": "page". Alles dat daarboven staat hoort bij deze pagina.

Stap 3

De juiste plek voor de trigger is na de tekst: “"title": “…”,”. Dit bevindt zich dus boven het stukje ““type”: “page” van de betreffende pagina. Voeg de code uit onderstaande afbeelding toe.

"triggers": [
               {
                 "type": "plan",
                 "subtype": "action plan",
                 "title": "Insert title here"
                }
            ],

Stap 4

Geef het actieplan een naam op de plek waar nu “Insert title here” staat.

Stap 5

Alles wat je nu nog moet doen is klikken op ‘opslaan en bekijken’ en de trigger is klaar. Wanneer je terug bent in de normale bewerk-modus, dan laat een bliksemschicht-icoon zien dat de trigger met succes is toegevoegd. Vanaf nu kun je direct navigeren naar de ruwe code door op deze bliksemschicht te klikken. Je hoeft niet langer de URL te bewerken om daar te komen.

Wil je ergens anders in de module nog een actieplan triggeren? Dat kan! Je kunt hiervoor dezelfde stappen nog eens doorlopen.