Om multimedia bestanden (video en audio) in een correct format in het CMS te kunnen gebruiken, moeten deze geconverteerd worden. Met het converteren kan de kwaliteit worden gewaarborgd en wordt de kans op bugs verkleint. Iedereen met de rol 'Editor' kan dit doen. Het werkt als volgt:

1. Ga naar het CMS via 'Content' in je hoofdmenu.
  2. Klik op de link 'Media conversie'.
  3. Sleep je mediabestand(en) naar de aangewezen plek op deze pagina (of zoek op je computer via de knop 'Bladeren').
  4. Wacht totdat al je bestanden zijn geüpload (hoe lang dit duurt hangt af van het aantal en de grootte van je bestanden).
  5. De conversie start. Dit kan een tijdje duren. Het is veilig om ondertussen van de pagina weg te navigeren.
  6. Zodra de conversie gereed is, verschijnt er een download knop.
  7. Sla het bestand op op je computer. Je kunt het nu gebruiken in je content.

Geconverteerde bestanden blijven 1 week beschikbaar om te downloaden en worden daarna verwijderd.

Alleen jijzelf hebt toegang tot je geconverteerde bestanden. Andere editors kunnen niet jouw geconverteerde bestanden zien of downloaden.

Specificaties

Er zijn een aantal specificaties voor het converteren van multimedia waar rekening mee moet worden gehouden.

• Bestand types: Alle bestanden kunnen worden geconverteerd, zolang het een video of audio bestand is.
  • Bestandsgrootte: Bij het gebruik van video’s en audio’s in het platform is de balans tussen de bestandsgrootte en de kwaliteit belangrijk. Hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat multimedia op zowel de desktop als op mobiel moet kunnen worden afgespeeld. Zorg ervoor dat het bestand zo klein mogelijk is, maar van voldoende kwaliteit om de boodschap effectief over te brengen. Houd hierbij rekening met de lengte. De bestandsgrootte neemt toe met de duur van de media.
  • Resolutie: Door het converteren krijgen video’s een maximale hoogte en/of breedte van 1000 pixels. Het converteren van video’s met meer dan 1000 pixels wordt dan ook afgeraden.