Het is mogelijk om automatisch een ander stuk content te triggeren nadat de eindgebruiker een bepaalde stap heeft afgerond in zijn module. Je kunt de volgende content types triggeren:

• Dagboek
  • Template training
  • Template treatment
  • Template ROM
  • Template screening
  • Onderwerp

Waar bouw je een trigger in?

Je kunt zowel een trigger aan een normale pagina toevoegen als aan een verzendmoment of een mijlpaal.

Wanneer gaat de trigger af?

De trigger gaat af wanneer de eindgebruiker de pagina/verzendmoment/mijlpaal passeert waar deze trigger is geplaatst.

Hoe bouw je de trigger?

Je bouwt een trigger in een paar stappen.

Kijk allereerst of je de rol programmeur hebt door te klikken op je profiel. Kijk bij 'groepen' of je de rol 'programmeur' hebt.  Is dit niet het geval? Benader dan eerst de beheerder van jouw CMS, zodat je de rol toegewezen kan krijgen.

Stap 1

Het bouwen van een trigger doe je in de ruwe code van je module. Om bij de ruwe code te komen, moet je in de bewerk-modus zijn. Wanneer je in deze modus bent, verwijder al je tekst in de URL na het word ‘json’. Voeg na het verwijderen van deze tekst '/edit' aan de URL toe. Zie afbeelding:

After removing this text, add '/edit' to the URL:

Stap 2

Je zit nu in de ruwe code van je onderwerp. Als je goed kijkt dan kan je de verschillende elementen van je onderwerp in de code herkennen. Scroll naar de pagina waar je de trigger wilt toevoegen. Je kan het begin van een nieuwe pagina herkennen door de tekst  "type": "page".

Stap 3

De juiste plek voor de trigger is na de tekst: "type": "page". Dit doe je door eerst een komma toe te voegen na "page" (,) en vervolgens de code uit onderstaande afbeelding toe te voegen.

De pagina wordt vervolgens gesloten door }], "title" "titel van de pagina". Deze staat reeds in de ruwe code.

To copy you can use this code:

"triggers": [
            {
                "tool": [
                {
                    "id":"ID OF TO BE TRIGGERED CONTENT"
                  }
                ]
              }
            ]

Stap 4

Alles wat je nu nog moet doen is klikken op ‘opslaan en zien’ en de trigger is klaar. Wanneer je terug bent in de normale bewerk-modus, dan laat een bliksemschicht-icoon zien dat de trigger met succes is toegevoegd. Vanaf nu kan je direct navigeren naar de ruwe code door op deze bliksemschicht te klikken. Je hoeft niet langer de URL te bewerken om daar te komen.