Wanneer je je eigen Minddistrict CMS hebt, kun je daar gebruikers toevoegen en bewerken.

Voor het beheren van gebruikers heb je de rol “applicatiebeheerder” nodig.

Een gebruiker toevoegen

Zo voeg je een nieuwe gebruiker toe:

1. Ga naar het 'Professional' menu bovenaan in het beeld
  2. Klik + Voeg professional toe.
  3. Vul de benodigde velden in (naam, e-mailadres, etc) en voeg deze toe aan de gewenste groep (lees verder om meer te leren over deze groepen). Klik Toevoegen om het account te creëren.

De gebruiker ontvangt nu een email waarin men een wachtwoord kan aanmaken, zodat de gebruiker kan inloggen.

Groepen

Wanneer je een gebruiker in het CMS toevoegt, kan je deze gebruiker toevoegen aan verschillende groepen. Deze groepen geven een bepaalde toegang tot de gebruiker. Drie van deze rollen zijn specifiek voor CMS gebruikers:

• Editor
  • Programmeur
  • Release manager

De andere groepen zijn gerelateerd aan het Minddistrict platform. Je kan ervoor kiezen om deze extra rollen toe te voegen aan gebruikers. We adviseren hierbij om editors in ieder geval de rol van ‘hulpverlener’ te geven. Met deze functie kunnen bewerkers gemakkelijk de content testen die zij hebben gecreëerd.

Editor

De editor rol geeft je toegang tot het creëren en bewerken van content (templates, documenten, dagboeken, etc.).

Programmeur

De programmeur rol geeft je toestemming tot het maken van berekeningen binnen de content. Dit kan worden gedaan in de ruwe code van de content.

Release manager

De release manager rol geeft je toestemming om content te releasen.